KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Ülkü Konteyner Kent Ortaokulu

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Nis

İlkokul Öğrencilerimize Flo Mağazacılık tarafından ayakkabı hediye edildi.  Flo Mağazacılığa öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz bahçesinde öğretmen ve personellerimizle iftar yemeği yapıldı.

Nis

2024 Yılı LGS'ye girecek öğrenci ve öğretmenlerimizle okulumuz bahçesinde iftar yapıldı.

Mrt

18 Mart 1915 tarihinde, Çanakkale Boğazı’nda yaşanan destansı mücadele, tarihin akışını değiştirmiş ve dünya tarihinde unutulmaz bir iz bırakmıştır. İşgalci güçlere karşı, milletimizin her ferdinin omuz omuza verdiği bu mücadele, bağımsızlık ve vatan sevgisinin en güçlü örneklerinden biridir. Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutlamakta ve vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi minnetle anıyoruz.

Mrt

TÜRK EĞİTİM-SEN Kadın Kolları Okulumuzu Ziyaret Etti.

Mrt

Okulumuz Ülkü Konteyner Kent İlkokulu ve Ortaokulunda, 12 Şubat Kahramanmaraş’ın Kurtuluş etkinlikleri kapsamında günün anlam ve önemini belirten millî birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması ile şehitlik konularında resim yarışması düzenlenmiştir.

Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilerimize, BAYKAR Konteyner Kent Kaymakamı Ömer NERGİZ tarafından ödüller verilmiştir.

Ara

Resmi adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olan Yerli Malı Haftası her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli gün ve haftalardandır.

Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve "yerli malı kullanmanın önemi"  vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir. İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur.

Yerli Malı Haftası okulumuzda da değişik etkinliklerle kutlandı. Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artırılması, tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini vurgulandı. Ülkü K. Kent Ortaokulu ailesi olarak emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu okulumuzu ziyaret ettiler.

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu başkanı Radiye Sezer KATIRCIOĞLU ve komisyon üyeleri okulumuza gelerek okulumuzun durumu hakkında Okul Müdürü Emrullah EVSEN'den bilgiler aldı. Çocuklarımızın hangi şartlarda eğitim aldığı ile yakından ilgilenen KATIRCIOĞLU bazı iyileştirmelerin yapılmasıya çok daha iyi hale geleceğini söyleyerek tavsiyelerde bulundu.